25 DECEMBER: RALPH DE JONGH

Aanvang: 22.00 uur
Entree regulier: €7,50
Entree donateur/65+: 
€5,-
Onder de 25 jaar heb je gratis entree. Vergeet dan niet je ID mee te nemen.

Zo’n tien, elf jaar geleden zag ik Ralph de Jongh voor het eerst; hij speelde in het voorprogramma van Cuby & the Blizzards. Voordat zijn optreden begon, dacht ik nog dat hij een soort toneelknecht was… Tot hij begon te spelen! Wat er toen gebeurde, is met geen pen te beschrijven en heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt. Vanaf dat moment was ik verkocht en fan voor het leven van deze ongelooflijke bluesgigant! En dat niet alleen om zijn muziek, maar om zijn hele performance.

Zijn hele lijf wordt muziek als Ralph speelt! Een niet aflatende, verbazingwekkende energie maakt zich van hem meester, zodra hij een gitaar pakt. Inmiddels, vele jaren later, heeft hij al flink wat cd’s uitgebracht, maar nog steeds weet hij een ieder met zijn optredens te imponeren. Optreden doet hij solo, maar ook met bands. De laatste keer dat ik bij een optreden was, dat was de presentatie van zijn laatste (dubbel)cd in de Northsea Jazzclub in Amsterdam, speelde hij o.a. met eveneens blues grootheid Erwin Java en de violiste Ewa Pepper en muzikale alleskunner Arend Bouwmeester. De laatste stond met de Clemens van der Ven band op de 1ste kerstdag nog op het podium bij Club Jazz & Pop. Erwin Java heeft daar natuurlijk ook al diverse keren gestaan!

Maar voor mij blijft het een sensatie om hem solo te zien en horen! Voor zijn verhaal verwijzen wij graag naar zijn website: http://ralphdejongh.com/

Wij zijn er trots op deze bluesgigant, meervoudig winnaar van de Dutch Blues Challenge, te kunnen presenteren op ons podium bij Club Jazz & Pop op 25 december 2016 (1ste kerstdag). Traditioneel is deze dag gereserveerd voor een bluesoptreden. Nou, dat gaat gebeuren hoor! Reken maar, en als het ooit waarheid is geweest dan is nu zeker het devies: kom op tijd want vol is vol!

Facebook evenement

Een gedachte over “25 DECEMBER: RALPH DE JONGH

  • september 6, 2016 om 8:04 am
    Permalink

    L.S.
    Graag zou ik willen weten of de kaartjes voor Ralph de Jongh vooraf te bestellen zijn en hoe ik dit kan doen?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *