25 DECEMBER: RUBEN HOEKE BAND

Foto: Ron Koffeman

Zaal open: 21.00 uur
Entree regulier: €7,50,- 
Entree donateur/65+: 
€5,-
Onder de 25 jaar heb je gratis entree. Vergeet dan niet je ID mee te nemen.

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben succesvolle gitaarworkshops, organiseert sessies en festivals, en levert naast zijn naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist, Gitaar Plus. Hij wordt ingezet als sessiemuzikant, componeert muziek in uiteenlopende genres en deed radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout.

Door de jaren heen speelde hij met tientallen nationale- en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band. Tevens is hij is mede-eigenaar van MZM Productions.

In 2006 verschijnt van zijn Ruben Hoeke Band het debuutalbum ‘SUGAR’ (Tour de France cd/Bestverkochte R&B cd 2006) waarop diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence geven. In 2008 wordt Ruben door Nederlandse collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’ en ontvangt hij een officiële Gemeentelijke oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’.

Na het album ‘COEXIST’(2010) wordt Ruben in de zomer van 2011 benaderd door de Engelse gitarist Mick Taylor. De samenwerking komt vroegtijdig tot een stop wanneer Taylor verzocht wordt zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen. Op 23 maart 2013 presenteert de RHB het derde album ‘LOADED’ in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam.

2014: Rubens JURA project krijgt een vervolg en in maart wordt hij door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’. In april 2015 wordt Ruben onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’ en verschijnt van JURA het album ‘River Songs’. Eind 2015 ontvangt Ruben het eerste prototype van de door hem ontworpen ‘Radix Ruben Hoeke Model’ signature gitaar die geproduceerd wordt in het land van zijn voorouders; Indonesië.

2016-2017: In april 2016 begint de vernieuwde RHB met de opnames van het vierde album. In de zomer van dat jaar wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Na een korte twijfel periode kiest hij voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB-album ‘SONIC REVOLVER’ wordt op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen beschouwd als ‘een van de beste albums van 2016’. Van eind 2016 t/m januari 2017 gaat Ruben op tournee met gitarist Jan Akkerman. In de zomer van 2017 spelen Eric en Ruben opnames in van hun vader Rob Hoeke. Eind 2017 staat Ruben 25 jaar op het podium wat gevierd zal worden middels een uitgebreide ‘25 tour’ langs de Nederlandse zalen.

Diverse media omschrijven Ruben Hoeke als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met ‘een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’

RUBEN HOEKE BAND
Ruben Hoeke – Gitaar
Eric Hoeke – Drums
Mike Kamp – Bas
Lucas Pruim – Zang

Ruben Hoeke Band Website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *